BATOÇA

Search
Close this search box.

BİZ KİMİZ ?

Barış İçin Toplumsal Çalışmalar Derneği olarak ordusuz, silahsız ve şiddetsiz bir dünya vizyonuyla hareket ediyor; barışı savunuyor ve barışın inşasını amaçlıyoruz.

HAKKIMIZDA

MİSYONUMUZ

Militarizmin silah, kışla ve apolet ile sınırlı kalmadığının, toplumsal yaşamı da kuşattığının farkındayız. Bu farkındalığı arttırmak ve toplumsal barış için çalışıyoruz.

HAKKIMIZDA

VİZYONUMUZ

Barış İçin Toplumsal Çalışmalar Derneği ordusuz, silahsız ve şiddetsiz bir dünya vizyonuyla hareket eder; barışı savunur, barışın inşasını amaçlar.

HAKKIMIZDA

İLKELERİMİZ

Etnisite, dil, inanç, renk, cins, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, yaş, engellilik, toplumsal statü, siyasi görüş vb. nedenlerle yapılan her türlü ayrımcılığı reddeder.

Şiddetin yapısal boyutlarıyla birlikte ele alınmasını savunur, çatışmasızlık ve savaşsızlık halini barış olarak görmez. Eşitsizliğin tüm biçimlerini barışa tehdit oluşturduğunu düşünür. Barış için toplumsal mücadeleyi savunur; sivil itaatsizlik, şiddetsizlik eylemlerini yükseltir. Çalışmalarında şiddetsizlik ilkesini temel alır ve bu ilke etrafında örgütlenir.

Savaşı toplumsal barışın önünde bir engel olarak görür, bu bağlamda militarizmin karşısındadır ve zorunlu askerliğe karşı vicdani reddi savunur.

Örgütlenmede, karar alma süreçlerinde ve eylemlerinde devletlerden, hükümetlerden, siyasal partilerden ve sermaye gruplarından bağımsızdır.

Çalışmalarını şeffaflık ilkesi etrafında şekillendirir ve hesapverilebilirlik gücünü buradan alır.

Yatay örgütlenir. Örgütlendiği komisyonların otonomisine önem verir ve karar alma süreçlerini konsesus ilkeleri ile gerçekleştirir.

Savaş ve patriyarka arasındaki ilişkinin doğrudan farkındadır bu yüzden kuir-feministtir.

Hak arayışları ve toplumsal mücadelelerle dayanışma içerisindedir.

İnsanlar arası şiddetin her boyutuna karşı olduğu gibi sistematik bir şiddet biçimi olarak hayvan sömürüsüne de karşıdır. Derneğin etkinliklerinde hayvan sömürüsü içeren ürünlerin tüketilmesine/kullanılmasına karşıdır.

background

SİLAHLAR SUSSUN AKTİVİSTLER KONUŞSUN

Savaşların arttığı bu zorlu mevsimde, bürokratların ya da silahların sesi değil, barış için mücadele edenlerin sesini yükseltiyoruz

VİCDANİ RET DANIŞMA

Zorunlu askerlik yapmak istemediğiniz için, karşılaştığınız zorluklarda yalnız değilsiniz! Maruz kaldığınız hak ihlalleri için danışmanlık

askerlik
demo-2

SAVAŞA DUR DEMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM

icon